[X]

KI - kreativne intervencije

A++A-- o o o o o o o

#Audicija Cirque du Soleil-a u Pragu

vrijeme: 17.5.2008. - 21.5.2008.
mjesto: Prag / Češka
organizator: Cirque du Soleil
url: http://www.cirquedusoleil.com/casting

Cirque du Soleil za sve svoje produkcije poziva profesionalne umjetnike na sudjelovanje u audicijama. Glumačka audicija organizira se 17. i 18. svibnja, a plesna audicija 20. i 21. svibnja u Pragu.

Traže se plesači sa snažnom tehnikom, iskustvom na pozornici, improvizacijskim vještinama i svestranošću, te suvremeni mimičari, klaunovi, ulični performeri i artisti s izuzetnim vještinama ili neobičnih tjelesnih konstitucija. Plesači mogu biti iz klasičnog & suvremenog plesa, jazz-a & tap-a, hip-hop-a & breakdance-a, etničkih & tradicionalnih stilova.

Cirque du Soleil trenutno ima više od 150 uloga s radovima koreografa kao što su Bill Shannon, Dwight Rhoden, Margie Gillis, Daniel Ezralow, Wade Robson, Mia Michaels i Philippe Decouflé.

Audicija se bazira na video demo evaluaciji. Potrebno je ponijeti životopis i fotografiju, koje je potrebno poslati na E-Mail.

U Cirque du Soleil glumci su u izravnom kontaktu s publikom, oni izmišljaju različite karaktere, magijski se transformiraju kako bi provocirali, zavodili, obmanjivali, pokretali, izazivali... U neverbalnoj glumi tijelo priča priču.

Na glumačkoj audiciji očekuje se prezentacija glume u maksimalnom trajanju od 2 minute: prije specifične vježbe, svaki kandidat može maksimalno 2 minute na pozornici predstaviti glumački čin po svom izboru. Nastup, koji se izvodi pred grupom sudionika, mora se sastojati od neverbalne glume, ali može se koristiti glazba (na cd-u, kaseti ili iPod-u). Mogu se koristiti kostimi ili šminka, no oni se neće uzeti u obzir pri ocjenjivanju. Također, mogu se koristiti i mali rekviziti, ali ne i vatra, voda i sl. Nakon dvominutne glume, slijedi individualna ili grupna vježba. Selekcijski proces traje dva dana.

Za plesnu audiciju potrebno je pripremiti jednominutni isječak izvedbe (glazba po vlastitom izboru na cd-u, kaseti ili iPod-u). Dan počinje kratkim zagrijavanjem i različitim vježbama. Kandidati trebaju doći u prikladnoj odjeći i obući.

Kontakt:
Concordia o.s.
Cirque du Soleil Casting Partner
Národní 28,100 00 Praha 1, Czech republic
Claudia Nasliová +420 775 949 201, Viktoka Schmoranzova +420 607 624 885
AMC.
E-Mail.

Izvor | SOURCE: Culturenet

08.05.2008. u 12:57 • [0 comments] • [print] • [#] • [ hr.digg Iskopaj Ukusno Del.icio.us Digg Furl Mrwong]

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.

edukacija | RESIDENCIES, TRAINING

[-<]

•online:

O blogu | ABOUT

[-<]
Ovaj blog je nekomercijalan i funcionira na bazi entuzijazma | THIS BLOG IS NON-COMMERCIAL AND POWERED BY ENTHUSIASM.


kreativne intervencije:
Nezavisna mreža umjetnika.
|INDEPENDENT ARTIST NETWORK

ključne riječi | BLOG KEYWORDS:
[nezavisna umjetnička mreža, kazalište, blog, art, zvuk, umjetnost, ples, theatre, mladi, video, Balkan, multimedija, network, različitost, priče, razmjena, exchange, event, predstava, finance, performans, jazz improvizacija, tišina, instalacija, san, integracija, izvedbene umjetnosti, interakcija, tema mjeseca, proces, besplatno, financije, free, Zagreb, Mostar, Sisak, performing arts, Velenje, Petrinja, Glina, Croatia, South East Europe, Mediteran, Mediteraneum, sound, installation, Web 2.0, radionica, workshop, studio, 0 kuna, 0kn, silence, praznina]

PROCESS NOT PRODUCT!
Svi zainteresenjaci | All Interesthiusiasts

eXTReMe Tracker


google kultura.blog.hr
News Tube Hrvatska, Kazalište Aruša, Književnost.org, natjecaji.blogspot.com